Gabrielin Cehennemi - Sylvain Reynard | Yorum

5/09/2014, BY Buse Güler -

Orjinal Adı: Gabriel's Inferno
Seri Bilgisi: Gabriel's Inferno #1
GoodReads Puanı: 4.07
Yayınevi: Optimum Kitap
Sayfa Sayısı: 654

Herkese merhaba.
Gabriel'in Cehennemi'ni okuyalı çok oldu. Fakat son günlerde Optimum Kitap'ın FB sayfasında görüyorum ki, serinin son kitabı Gabriel'in Cenneti çıkıyor :)
Serinin ikinci kitabı da bende mevcut. Almıştım fakat, okumak için son kitabı bekliyordum. Sanırım arka arkaya okurum. :)
Onların yorumlarını yazacağım okuduktan sonra ama Gabriel'in Cehennemine de bir yorum yazmak istedim.

Biliyorsunuzdur, kitap çok Elli Ton'a benzetildi. Ama baştan söyliyeyim. Sırf bu yüzden okumuyorsanız çok yanlış yapıyorsunuz. Keza ben kitabı çıkar çıkmaz almıştım ama olumsuz yorumlar gördüm, o yüzden erteledim. Ne kadar yanlış yapmışım ! 

Olumsuz yorumların neden olumsuz olduğunu anlayabiliyorum. İnsanlar farklı beklentiler içerisinde başlıyor kitaba. Erotik Romans türünde değil bu kitap bana göre. Agnes Wood blogunun sahibi arkadaşım Esra'nın yorumunu okudum, edebi erotizm türü varsa ona girebilir demiş. Katılıyorum. Çünkü ilk kitabın erotizm ile alakası yok.

Gabriel'in Cehennemi'ni düşününce aklıma saf aşk geliyor. Saf, katıksız, çıkarsız aşk. Bundan daha güzel  ne olabilir ? 

Kitapta edebi terimler fazlaydı. Belki sıkılırsanız o yüzden sıkılırsınız ama o da başlarında, sonradan kendinizi Gabriel ve Julia'ya o kadar çok kaptırıyorsunuz ki :) Bir bakmışsınız kitap bitmiş. 

Belki de bu kitapta beni en çok etkileyen Gabriel ve Julia'nın yaralı karakterleri oldu. Julia'nın zaten her halinden belli, ürkek bir tavşan olduğu. Ama Gabriel öyle görünmese de iç dünyasında kopan fırtınalar sizi çok etkileyecektir. 

Sanırım başka bir kitapta olsa Julia'nın bu kadar kırılganlığı, saflığı benim sinirimi bozabilirdi.Ama yazar konu ile o kadar güzel ilişkilendirmiş ki, Julia'yı anlayıp, evet diyebiliyoruz.


Sıradan bir kitap değil kesinlikle. Okurken edebi zevk alabileceğiniz bir kitap çünkü Gabriel bir Dante uzmanı. Prof. Gabriel Emerson :) Julia ise bu konu üzerine yüksek lisans görüyor. Eh iki karakter de bu konuda bir nevi uzman olunca, edebi terimler,  Dante'nin Cehennemi , Dante ve Beatrice hakkında az çok bilginiz oluyor. 

Gelelim Gabriel'in o kıskanılası sevgisine. Kaldı mı böylesi ? Kaldıysa banada bir uğrayabilir mi :D 
Gabriel'in Julia'ya verdiği değer ve onunla özenle ilgilenmesi içinizi titretecek türden. Okurken Julia'nın yerinde olmak isteyeceksiniz.

Önyargılarınızı bir kenara bırakın ve oturun, içinizi ısıtacak bu romanı okuyun :)


Puanım:







2 yorum:

  1. Eline sağlık canım, her cümlene katılıyorum. Ben de bayıldım kitaba ve Dante merakım uyandı. Bir Gabriel Emerson olsa diyorum ben de. :) Bloguma da beklerim..

    YanıtlaSil
  2. Blogunu takibe almıştım tatlım :) Teşekkür ederimmm. :)

    YanıtlaSil