Üç Oda Bir Yalnızlık - Claire Messud | Yorum

5/07/2014, BY Buse Güler -

Sayfa Sayısı: 384
Martı Yayınları

Gördüğünüz anda, "Evet, bunu almalıyım." dediğiniz kitaplar vardır. Sonra konusunu okursunuz,"Bu kitap kesin kitaplığımda olmalı!" dersiniz.
İşte Üç Oda Bir Yalnızlık tam da o kitaplardan.

Görsellik açısından bizleri mutlu eden yayınevleri var. Kapak güzelliklerinden tutun da, orijinal ayraçlarına kadar. Martı Yayınları o yayınevlerinden biri. :)
Yorumuma kapağın güzelliği ile başlamak istiyorum. Kapağı değil midir, ilk önce insanı çeken? Ondan sonra alıp okumaz mıyız konusunu ? :) Ben bu kitabın kapağını çok sevdim, keza konusunu da öyle.

Konusundan biraz bahsedecek olursam, Nora'nın iç dünyası ne kadar karmaşık, ne kadar yalnız olsa da, dışardan bakıldığı zaman neredeyse mükemmel görünür. İyi bir evlat olmuştur hep, iyi bir insan olduğunu düşünür. Öyle de görünür. Ama gel gelelim, iç dünyasına baktığımızda, yapayalnız bir insan görüyoruz.
 
 
Ayrıca Nora yetenekli de bir sanatçıdır. Ama buna rağmen belki de cesaretsizliğinden kendini sınıf öğretmenliği yaparken bulur.Daha sonra ise sınıfına yeni bir öğrenci gelir ve neredeyse hayatı değişir.

Üç Oda Bir Yalnızlık, "keyifli bir haftasonu için okuyun" diye tavsiye edilecek kitaplardan değil. Bu kitap okuyucularında izler bırakan, kimi zaman kızdıran, kimiz zaman mutlu eden, kimi zaman da üzen kitaplardan.

Edebi değeri olan, olaylardan çok kişilere yönelik, duygulara yönelik bir kitap okumak istiyorsanız, hiç zaman kaybetmeyin, alın okuyun bu kitabı. Pişman olmayacaksınız. Kitabın son sayfasını da okuyup kapattıktan sonra bana hak vereceksiniz. :) Okuyacaklara keyifli okumalar.

Puanım:


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder