Ocak Ayında Okuduklarım

1/31/2015, BY Buse Güler -

Merhaba !
Bundan sonra her ay okuduğum kitapları bu şekilde yazmaya çalışacağım.
Goodreads sağolsun bana yardımcı olacak bu konuda :P
Toplam beş kitap okumuşum ama altıncısı birazdan biteceği için altı kitap okumuşum diye varsayıyorum.

Bakalım neler okumuşum:





Duman ve Kemiğin Kızı bu ay ilk okuduğum ve elimde gerçekten çok sürünen bir kitap oldu. Herkes o kadar çok önerdi ki, bende almıştım artık indirimdeyken. Ama maalesef bana hitap eden bir kitap değildi. Çok ağır fantastik geldi. Sanırım epik fantastik mi, öyle bir şey diyorlar pek bir bilgim yok açıkçası :)

Yorumunu bloga yazmadım ama Goodreads hesabımdan 3 puan vermiştim. Okurken gerçekten sıkıldım, ama çok beğeneni olduğu için siz bilirsiniz diyorum. Instagram üzerinden falan da görüyorum beğeneni de çok. Bana uymadı herhalde :D 







Safir Mavi okuduğum ikinci kitaptı. Takasla geldiği için Yakut Kırmızı'dan hemen sonra okuyamadım maalesef, gelmesini bekledim :)

Gerçekten iyi ki okumuşum ya dediğim serilerden biri Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer. 

Tasarımları, yazı puntosu ve ciltli olması. Gerçekten çok güzel ve kitaplığımda renk renk duruyorlar :D








Safir Mavi akşam bitmişti ve sabahında hemen gidip kitapçıdan Zümrüt Yeşil'i almıştım. Zaman kaybetmeden seriyi bitirmem gerekiyordu ve tadı damağımda kalmıştı.

Ama gerçekten seri çok güzel bitti. Tam kıvamında oldu her şey. 

Artık neyin ne olduğunu bu kitapta açıkladı yazar ve ben bir şeyler zaten tahmin etmiştim. Diğerleri de şaşırtıcı oldu açıkçası.

Seri yorumu için buraya tıklayabilirsiniz.








Tatlı Şeytan beğendiğim bir kitaptı. Tek sorun karakterlerin yaşıydı :D 16-17 yaşında oldukları zaman pek sevmiyorum ben. En azından bir 18 olsun diyorum. Kaiden'ı da çok sevmedim ben. Herkes ölmüş bitmiş ama, ben öyle o derece sevmedim. Yorum için buraya tıklayabilirsiniz.


En son bitirdiğim kitap da Tahrik
Genel olarak güzel bir kitaptı ve beni kararsız bırakan bir kitap :) 
Yorumu için buraya tıklayabilirsiniz.



Ocak ayında okuduğum ve şuanda da okumakta olduğum son kitap Benim İçin Öl. Ah neden beklemişim bu kadar? Ama iyi olmuş, serinin tüm kitapları elimde hemen bitiririm. Gerçekten çok güzeldi. Son okuduğum kitaptan sonra, konusu olsun, anlatım tarzı, çevirisi olsun sanki okurken akıp gitti. Nefes aldım ya dedim :D Eğer hala okumadıysanız kesinlikle bir şans verin pişman olmazsınız. Yorumu yakında bir etkinlik ile birlikte blogda :)


Sonuna kadar okuduğunuz için teşekkürler. Toplam altı kitap. Kimilerine göre az kimilerine göre normal. Çalıştığım ve neredeyse sadece akşamları okuyabildiğim için bana normal geldi. Tahrik ve Duman ve Kemiğin Kızı belki elimde bu kadar sürünmese bir iki kitap daha okurdum :) 
Okuduklarınız varsa yorum bırakmayı unutmayın, sevgiler :)







6 yorum:

  1. Ben de 7 kitap okudum:D Bana göre azdı evdeydim genel ama kitapların geç gelmesi olsun şu 2-3 gündür kitap okuyamamam olsun. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet ya evde olduğun zaman illa bir aksilik çıkar :) Olsun yine de iyi okumuşsun bence. Hiç okumamaktan iyidir ;)

      Sil
  2. Duman ve Kemiğin Kızı'nı ben de bu ay okudum. Aşırı beğendim :D Benim İçin Öl'e başlamıştım ama hiç beğenemedim ben. Konusu bana hitap ediyordu ancak nedense karakterleri hiç sevmedim. Daha iyi karşılaşabilirlerdi bana göre her şey çok tahmin edilebilir kaldı. Belki de farkında olmadan spoiler yedim bir yerden :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duman ve Kemiğin Kızı bana göre değildi söylediğim gibi. Benim için öl de sana göre değilmiş sanırım :D

      Sil
  3. Duman ve Kemiğin Kızı gerçekten fantastik olarak çok ağır bir kitap. Ben çok beğendim ama benim en sevdiğim tür fantastik zaten. Çok beğenmiş olmama rağmen herkese önermiyorum, çünkü her fantastik okuyanın kolayca okuyabileceği bir kitap değil. Yani sen de böyle epik-fantastik, derin kurgusu olan fantastikleri beğenmiyorsan bu kitabı beğenmemen de normal :)
    Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer serisi de gerçekten çok eğlenceli, belki biraz basit ama neredeyse bütün okur kitlelerine hitap ediyor.
    Tatlı Şeytan da yine çok beğendiğim bir kitap olmuştu. Kitabın sonlarına doğru ben de Kaiden'dan soğudum gibi oldu biraz.
    Çok güzel kitaplar okumuşsun bu ay! Bence ayda 6 kitap gayet iyi bir sayı, hem de çalışmana rağmen! ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canım güzel yorumun için çok teşekkür ederimm ^.^
      Evet benimde bahsettiğim buydu aslında, kitap ağır geldi bana :) Sevemedim. Ama sevenlere de nasıl seversiniz ya bunu, demiyorum tabii ki. Kendi türünde belli ki iyi bir kitap, oldukça iyi. :)
      Her kitap ve her seri önerilmez bana göre, sen çok beğensen bile ama Aşk Tüm Zamanların İçinden Geçer öyle değil :) Bana göre herkesin okuyabileceği bir seri. Bende çok sevdim :)
      Tatlı Şeytan da senin gibiydim, aynen :) Teşekkür ederim tatlım, umarım Şubat ayında daha çok okurum :*

      Sil