Fırsatçı, Tehlikeli Kızıl, Hırsız | Seri Yorumu

1/12/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba :)
İlk kez bir seri yorumu ile karşınızdayım. Seri yorumu olması spoiler vereceğim anlamına gelmiyor elbette. Sadece genel bir konudan bahsedeceğim, ikinci ve üçüncü kitap hakkında pek fazla bilgi vermeyeceğim :) Gönül rahatlığı ile spoiler alma korkusu olmadan okuyabilirsiniz. 
Umarım keyifle okursunuz :)

Bloga yorum girmediğim, kitap okumadığım anlamına gelmez elbette :P Yine de okuma hızımın düştüğünü söyleyebilirim, tabii bu seriye başlayana kadar. Gerçekten okuyamama problemi çektiğim sıralarda - üç dört tane kitabı yarım bırakmışlığım vardı.- Fırsatçı'yı okumam tavsiye edildi. Ben kitapların hepsini tek seferde almıştım, o yüzden üç kitapta kitaplığımdaydı. Fakat neden bu kadar beklettiğimi hiç bilmiyorum.

Kitapları arka arkaya okudum. Genelde ben araya bir kitapta olsa sıkıştırırım, sıkılmamak için. Fakat bu seride öyle bir olay yok :D Şimdi size biraz karakterlerinden ve konusundan, nasıl başladığından bahsedeceğim.


Karakterlerimiz Olivia, Caleb ve Leah.
Fırsatçı Olivia tarafından anlatılırken Tehlikeli Kızıl Leah tarafından anlatılıyor ve son kitabımız Hırsız da tahmin edeceğiniz gibi Caleb tarafından. Böyle olmasını çok sevdim çünkü üç karakterinde içlerinde neler yaşadığını açıkça anlamış oldum. Bir de kitap, geçmiş ve günümüz arasında gidip geliyor. Geçmişte yaşanan olayları da böyle görüyoruz. 

Şimdi Olivia ve Caleb zamanında sevgiliymiş, daha sonra kötü bir şekilde ayrılmışlar ve hiç görüşmemişler. Olivia bunu hemen atlatamamış tabii. Kitap ayrıldıklarından üç sene sonrasından başlıyor. Caleb bir müzik mağazasındayken Olivia onu dışarıdan görüyor.
 Gidip konuşmak ile oradan hızla uzaklaşmak arasında bir seçim yapması gerekiyor ve Olivia mağazaya girip Caleb'ın yanına gidiyor fakat Caleb hiç de düşmanca davranmayınca Olivia epey şaşırıyor tabii. 
Öğreniyor ki Caleb bir trafik kazası geçirmiş ve hafızasını kaybetmiş. Olivia'nın yine bir seçim yapması gerek, gerçeği ona söylesin mi, yoksa bu oyuna devam mı etsin? 
Hakkını yememek lazım bir çok sefer söyleyecek duruma geldi tabii ama olayın şoku ile herhalde ilk seferde bir şey söyleyemiyor. Daha sonra yine tesadüf eseri karşılaşıyorlar ve böyle devam ediyor, daha fazla anlatmayayım. :) Konusunu, olayları az çok anlamışsınızdır diye umuyorum.
Ha bu arada, Leah, Caleb'ın nişanlısı. Ay ne cadaloz, ne pislik bir kadın o öyle? İkinci kitabı okurken fenalıklar geçirdim resmen ! 

Kitabın konusu bu şekilde, böyle başlıyor. ikinci ve üçüncü kitaptan bahsetmiyorum spoiler olmasın :) Ama eğer daha okumadıysanız kesinlikle alın ve okuyun. Bir tavsiye; alacaksanız üç kitabı birden alın. Çünkü kitapların sonları çok kötü bir şekilde bitiyor, elinizde diğer kitap yoksa, çatlayabilirsiniz, benden söylemesi :D Karakterleri çok sevdim. Leah hariç -.- Onlara çok kızdığım zamanlar da oldu, anladığım zamanlarda. Hem güldüm, hem duygulandım. Birden fazla duyguyu bu seriyi okurken yaşayabilirsiniz. 
Eğer siz de okuduysanız görüşlerinizi yorum olarak bırakın lütfen :) Uzun bir yazı oldu, buraya kadar okuduysanız da teşekkürler :D 

Seriye Puanım:

Sevgiler.


9 yorum:

  1. O yarım bırakma şeysini bende yaşadım,elime neyi alsam bıraktım.Bence kitaplarda sorun var bizde değil.Okumaya başlayınca bizi kendilerine çekmiyorlarsa biz ne yapalım. :D

    Bende senin gibi önceden aldım seriyi ama okumadım,bende neden bu kadar beklettiğimi bilmiyorum ama iyi ki bekletmişim,elime aldığım kitapları geri bıraktığım şu günlerde ilaç gibi geldi.

    Tek cümle ile özetlemek gerekirse eğer Leah’tan ölümüne nefret ediyorum. >.<
    Caleb hakkındaki düşüncelerim hala değişmedi yalnız.Tamam belki biraz yumuşamış olabilirim ona karşı ama hala sinirli olduğum noktalar var. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahahah canım bu yorumundan anlıyorum ki sen eşittir ben :D Aynı bende öyleyim. Caleb bazen benide kızdırdı -_-

      Sil
    2. Haha :D Caleb'i bu kadar muhteşem yapan ne ki,onun da kızlardan farkı yoktu açıkcası. :D

      Sil
  2. Yorumu okurken biraz Caleb + Olivia taraftarlığı hissettiğimi söylemeden geçemeyeceğim :d
    Leah'e ayıp olmasın ama :) Neyse okumadan tam anlamıyla yorum yapamam gerçi. Bir ara bu seriyi de elime alacağım ama bakalım kim bilir ne zaman :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okusan, Leah'e ayıp olmasın demezdin :P Ayıp olsun -_- Az bile ona :D

      Sil
  3. Ya ben bu seriyi bir türlü alamadım. Daha doğrusu nedensiz bir önyargım var. Ben aşk üçgenlerinden nefret ederim ve okumama kararı almıştım. Burada da alası var sanırım, her türlü entrika mevcut. Baya soğudum o sebeple ama bu kadar sevilmesi de beni düşündürmüyor değil..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aşk üçgenlerini bende hiç sevmem canım ama bu bildiğimiz aşk üçgenlerinden değil :D

      Sil
  4. Kitap kapağından falan fantastik bir seri sandım,koştum geldim. Değilmiş yaaa. :/ Olsun,sen önerdiysen okunur. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahaha canım bende öncelikle fantastik okurum aslında, bu seriye başlarken de ön yargım vardı birazcık. Aşk üçgenlerinden hoşlanmam çünkü :) Ama, bu seri bambaşka ya gerçekten. Böyle bir konu, böyle bir karakterler, böyle bir yazar! olamaz bence :D o yüzden biraz fantastiğe kaçabilir aslında :P Şaka bi yana, alacaksan seri olarak al, sonları çok fena bitiyor :) Ayrıca yorumuma güvenip değer verdiğin için de çok teşekkür ederim. :)

      Sil