Umutsuz - Colleen Hoover | Yorum

9/03/2014, BY Buse Güler -
 
 
Herkese merhaba :)
Daha öncelerde de anlattığım gibi, ben çok sevdiğim, beğendiğim kitapların yorumlarını yazarken zorlanıyorum. Spoiler vermeden, kitabın hepsini anlatmadan o yorumu sonlandırmak gerçekten çok zor oluyordu. Ama ben yanılıyormuşum. Bunu Umutsuz bitince anladım.
Kitap biteli 12 gün olmuş ve ben yeni yorum yazıyorum. Aslında yazmayacaktım ama sonradan pişman olacağımı bildiğim için yazıyorum. :)

Kitabı Nisan ayında almıştım. İzmir'de kitap fuarı açılmadan önce D&R'dan 9.90'lık bir indirim vardı. Ben de fırsatı kaçırmadım. Allah beni nasıl biliyorsa öyle yapsın, aylarca Holder ve Sky'ı bekletmişim raflarda.
 
Yarım saatten fazla oldu, konusunu anlatmaya çalışıyorum ve siliyorum. Çünkü başladığım zaman bakıyorum kitabı yarısına kadar anlatmışım. Konusunu anlatmayacağım bu sefer.
Arka kapak yazısını okuduysanız zaten kafanızda bir şeyler şekillenmiştir. Ama eğer bu size yeterli gelmiyorsa bile, kesinlikle gidin bu kitabı okuyun. Çünkü kitap sandığınızdan çok daha derin. Gerçekten ben böyle bir kitap beklemiyordum. İlaç gibi geldi.
Klasik bir gençlik, aşk kitabıdır dedim ama, ı-ıh değil.
Hele sonlara yaklaştıkça, nefeslerinizi tutarak okuyacağınızın, gözlerinizin dolacağının garantisini verebilirim. Sonlarda bir şeyler açığa çıkacaktı, biliyordum sonunun hüzünlü olduğunu. Ama o sandığınız 'Aynı Yıldızın Altında' tarzında bir hüzün değil :D
Ama ben şaşırdıkça yazar daha da şaşırttı. Tamam artık bütün bombalar bitmiştir dediğim de yazar bir tane daha bomba patlattı. Harikaydı ! HA-Rİ-KA
 
Sky'ın yaşadıklarını öğrendiğiniz zaman, Holder'ın iç dünyasını biraz da olsa gördüğünüz zaman -ki ben de Holder'ın iç dünyasını tamamen görmek için aldığım serinin ikinci kitabı Yeni Bir Umut var. O Holder'ın ağzından anlatılıyor.- ne demek istediğimi anlayacaksınız.
 
Puanım:


 
 
 
 
 
 

4 yorum:

  1. Bende iki gün önce bitirdim. Ama ben senin aksine bitirir bitirmez yorum yaptım. Çünkü içimde tutamadım. Son kısımların kesinlikle böyle ilerlemesini beklemiyordum. Resmen şoka girmiştim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben arkadaşımla saatlerce konuştuğum için ondan sanırım içimdekiler gitti :D Aynen öyle bende şok oldum. Senin yorumuna da bakayım hemen

      Sil
  2. Hayatım boyunca okuduğum en etkileyici kitaplardan biri. Belki de en etkileyicisi. Bir çok kitapta duygulanırım vs.. ama bu kitap bambaşka! Resmen içime işledi, böğrüme bir taş oturttu, ne düşüneceğimi bilemedim. Hala her aklıma gelişimde ya da kitaba bakışımda hem mutlu oluyorum hem hüzünleniyorum. Muhteşemin az kaldığı bir kitap gerçekten. Ve dediğin gibi, gerçekten anlatılması çok çok zor. Çünkü bu kitapta hisler önemli, herkes okumalı! Ben de bloguma beklerim, ortaboypopcorn.blogspot.com.tr :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne kadar güzel anlatmışsın :D Aynen öyle ! Takibe aldım canım bloğunu :)

      Sil