Yorum: Belalı Düğün - Jamine McGuire

11/05/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba, yeni bir kitap yorumu ile sizlerleyim. Nasılsınız? Umarım iyisinizdir. Yorumuma geçmeden önce bir not düşeyim. Belalı Düğün bir novella kitap. Yani şimdi yorumu okuyanlar arasında Tatlı Bela veya Ayaklı Bela kitaplarını okumayanlar varsa spoiler olabilir. O yüzden uyarayım :)
Belalı Düğün biteli sanırım üç gün falan oldu ama ben bir türlü yorum giremedim. Novella olduğu için kısa bir kitap, sanırım 120 sayfaydı. Bende bir kaç saat içerisinde bitirdim.
Tatlı Bela ve Ayaklı Bela kitaplarından bildiğimiz Abby ve Travis'in belalı düğünlerini okuyoruz bu novellada :) Açıkçası ben kitapları okurken düğün kısımlarını gerçekten merak etmiştim ve bu yüzden kitap iyi oldu. Ama okurken biraz sıkıldım, neden bilmiyorum. Travis benim favori karakterlerimdendir. Okuyalı uzun zaman oldu ve gerçekten özlemişim. Ama Abby için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, o kızı hâlâ sevmiyorum :D
Travis yine bir dövüşteyken, bulundukları binada yangın çıkar,  bir çok kişi yaralanır ve yaşamını yitirir. Travis ve Abby'de zor kurtuluyorlar zaten. Bunun ardından Travis'in suçlu bulunup yargılanmaması için Abby kafasında bir plan geliştirir. Travis'e evlen benimle der ve Vegas'a giderler. Böylece Travis yangından bir süre sonra Vegas'ta evlendiği için dikkat çekmeyecektir. Tabii bu planını Travis'e hissettirmeden yapması gerek. Eğer Travis, Abby'nin zorunluluktan onunla evlendiğini düşünürse evlenmez çünkü ve kalbi de çok kırılır doğal olarak. Abby son anda bir kararsızlığa düşse de, daha doğrusu kararsızlık değil bunalmışlık diyelim. Bir an duruyor ve ben ne yapıyorum diye düşünüyor. Neyse durum toparlanıyor sonradan ve çok güzel bir törenle evleniyorlar. 
Kitabı okuduğum için mutluyum, merak ettiğim ayrıntıları öğrenmiş oldum. Fakat okumasam da pek bir şey kaybetmezmişim. Neden bilmiyorum, sıkıldım okurken. Zaten kısa bir kitaptı. Ben aslında düğünlerini değilde daha çok ilerideki hallerini okumak isterdim, geleceklerini. Keşke yazar öyle bir kitap çıkarsa :D Sadece bir iki bölüm okuyabildik o şekilde. Travis'in annesinin yazdığı mektup çok ama çok güzeldi. Kitapta en sevdiğim kısımlardan biri o oldu. Ayrıca başından sonuna kadar okurken Abby'e kızmadım değil. "Travis'i de elinde maymun ettin be kızım!" diye söylenip durdum :D Ne yapayım, sevmiyorum o kızı!
Kısacası okumak isterseniz bir iki saatinizi alacak bir kitap. Okumasanız da çok bir şey kaybetmezsiniz. Ama eğer benim gibi düğünlerini merak ediyorsanız okuyun :D
Puanım:

1 yorum: