Kitap Alışverişi #31

11/11/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba :) Alışveriş yazısı ile geldim!

Bir önceki alışveriş yazımdan beri epey zaman geçmiş. Instagram hesabımda kütüphaneme ne eklenirse eklensin gelir gelmez paylaşıyorum fakat blog için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Çoğu zaman unutuyorum. Bazen de üşeniyorum :D 

Artık düzenli olarak her ay Kitapyurdu'ndan alışveriş yapıyorum. Eskiden kredi kartım veya hesap kartım olmadığı için alamıyordum, kapıda ödeme seçeneği yoktu. Fakat artık kapıda ödeme seçeneği de eklemişler. Gerçi ben hesap kartım ile alışveriş yapıyorum. Üç ay üst üste sipariş verirseniz ve bir sonraki ay sipariş vereceğinize söz verirseniz eğer o üç ayın sonunda ek olarak %5 indirim hakkınız oluyor. Mesela Pegasus Yayınları %35 indirimli. Ama size %40 indirimli fiyatı geliyor :) Öyle bir avantajınız var. Her ay sipariş vermek zor olmuyor açıkçası çünkü 20 tl üzeri kargo ücretsiz. Öyle devasa sepetler yapmak zorunda kalmıyorum. Almak istediğim iki kitabı ekliyorum sepete zaten 20 lirayı geçiyor :) Hızlı bir şekilde ve yıpranmadan geliyor kitaplarım. Ama Okuoku'dan uzun zamandır alışveriş yapmıyorum ve gönderilen kargolardaki ayraçları çok kıskanıyorum :D Yakın zamanda bir indirim olursa oradan da bir sipariş veririm umarım :) Lafı çok uzattım ama nereden sipariş verdiğimi ve memnun olup olmadığımı soranlar vardı,minik bir açıklama yapmak istedim :) Şimdi son alışverişimden beri neler almışım bakalım.


İlk alışverişim çok PSİKOPAT bir alışveriş kabul ediyorum :P Şaka bir yana ne alacağımı bilmiyordum ve Martı Yayınları %40 indirimdeydi galiba. Psikopat merak ettiğim bir kitaptı, hemde ciltli. Tasarımına çok özenmişler. Yanında bir poster, kartpostal ve ayracı geliyor. Resimde sadece ayracını görüyorsunuz ama eğer okuyup yorumlarsam hepsinin resmini yüklerim. Biraz okumaya başladım ama çok çok çok klişe geldi bana. Neden bilmiyorum. Aslında bu kitabı sevmeyi istiyorum ama resmen bana gözlerimi devirttirdi :D Bir ara devam edicem :)

Psikopat Mafya hakkında kaç tane olumsuz yorum okudum hatırlamıyorum. Pek sevilmemiş. Aldığım zamanda instagramdan özel mesajlar falan geldi okuma sakın diye :D Yazara karşı bir düşmanlıkları olduğunu düşünüyorum ve başladığım zaman tarafsız başlayacağım açıkçası :D Ben ilk blog turu yapılırken alıntılarını görmüştüm çok hoşuma gitmişti. Sonra da Bir Otakunun Dünyası'ndan Kübra önerdi. Okumuş o, sevmiş. Eh bu almam için yeterliydi açıkçası :D İnşallah severim bende okuduğum zaman :)


Her ay bir kere sipariş verdiğimi söylemiştim. Ama daha Ekim ayı bitmeden bir sipariş daha verdim. Sebebi, The Originals Yükseliş ilk 100 kitap 5 liraydı :D Kaçar mı? Kaçmaz! :D Dizisini izliyordum, belli bi yerden sonra bıraktım. Kitabı okuyayım yine devam etmek istiyorum. Gecenin bir yarısı yine Kübra ile uğraştık sipariş verdik, hatta o bilgisayarda olduğu için benim hesabıma girip sipariş verdi sağolsun.

Kargo ücreti olmasın diye istediğim bir kitabı ekleyeyim dedim. Aslında 4N1K hakkında hiçbir fikrim yoktu ama instagramda çok önerdiler. Bende alayım dedim ve alırken "umarım ayracı da gelir." diye dua ettim :D Ayracı da vardı! O kadar güzel ki. Resimde görünüyor zaten. Bi an önce okumak istiyorum ama Okuma Şenliği listemi de daha fazla değiştirmek istemiyorum. Bakalım, okuyunca yorumunu gireceğim.


Geldik yazımızın son kitabı, Kasım ayının ilk alışverişine. Aslında bunu saymıyorum ben :D Çünkü babam kendine kitap alacaktı ben yanına ekledim :P Sinem Akça'nın okuduğum ilk kitabı Bana Şans Dile'den sonra ikinci kitap olan Günaydın Sevgilim'i heyecanla bekliyordum. Sağolsun yayınevi çok bekletmeden çıkardı. Yazarı Sinem abla o kadar tatlı bir insan ki! Uzun uzun sohbetler ettik, her yazdığımda bana zaman ayırıyor sağolsun. Kısa zamanda bunu okumak istiyorum. Günaydın Sevgilim, Yasemin'in hikayesi. Ayrı bir merak ediyorum :)

Okuduğunuz için teşekkürler! Bu ayın esas alışverişi kargoda şuan, yarın veya öbür gün gelecek diye umuyorum. Pegasus kitaplarını topladığım bir alışveriş oldu, o kadar söyleyeyim :D Takipte kalın!

Sevgiler.


6 yorum:

  1. Makyajdı kıyafet alışverişiydi açıp bakasım gelmiyor da kitap olunca kaçmaz! İyi okumalar diliyorum yorumlarını da bekliyorum. Kitaplığına ve blogda beni karşılayan kedilere bayıldığımı da eklemek isterim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben genelde sadece kitap alışverişleri ile ilgilendiğim için hoşuma gidiyor hem yazması hem okuması :D Okudukça aksatmadan yorumlarını yazacağım :) Çok çok teşekkür ederim beğenmene sevindim :) Kediciklerim benim bitanelerim :)

      Sil
  2. Keyifli okumalar kuzuuuu. <3

    YanıtlaSil
  3. Ben hep kitapyurdundan yapıyorum alışverişi senelerdir aynı taktik +%5 indirim için. Gerçekten 20 tl ve üzerine de kargo bedava olması süper. Yalnız son zamanlarda bana ayraç koymaz oldular sinir ediyorlar. :D Okuokudan hiç sipariş vermedim çünkü fiyatlar daha pahalı oluyor kitapyurduna göre. Ama ne yalan söyleyeyim o ayraç bombardımanında benim de gözüm kalıyor :) Keyifli okumalar... <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bana da eklemiyorlar ayraç. İlk aldığımda kitapyurdu gazetesi ve ayraç falan çıkmıştı kitapyurduna özel ama sonra eklemediler. Amaan boşver :D Zaten okuoku genelde yabancı yayınlarının vs. ayraçlarını ekliyor onlar da bende var :P Teşekkür ederim :)

      Sil