Yorum | Benim On Altıncı Yüzyılım - Rachel Harris

6/02/2014, BY Buse Güler -

Orjinal Adı: My Super Sweet Sixteenth Century
Seri Bilgisi: My Super Sweet Sixteenth Century #1
GoodReads Puanı: 3.84
Yayınevi: Martı Yayınları
Sayfa Sayısı: 352

Herkese merhaba :)

Yorumuma kitaplarda ki önemli bir unsur olan görsellik ile başlamak istiyorum. Zaten gerek iç tasarım gerek ayraçları ile adından söz ettiren Martı Yayınları yine bizleri şaşırtmamış ve çok güzel bir kapakla karşımıza çıkmış :) Kitabın içeriğine bakıp biraz okumaya başladığınız zaman kapak size daha da şirin geliyor :D Şahsen ben çok sevdim.
İç tasarımı yazı puntosu da bir o kadar güzel. Ben çok küçük yazı olduğu zaman çok zevk alarak okuyamıyorum. Neyse ki Martı Yayınları bu konularda bizi üzmeyen yayınevlerinden :)


Kitabımız nasıl başlıyor biraz ondan bahsedeyim.
Cat on altı yaşındadır. Babası ve babasının fazla sıcakkanlı nişanlısı ile birlikte tatile çıkmışlardır. Kitabımız uçakta başlıyor :D Cat'ın babası ve annesi ayrı. Annesi babasını terk ettikten sonra da zaten Cat'ın aile gibi kavramlara olan inancı da azalıyor. Babasının yeni nişanlısına tahammül etmeye çalışıyor açıkçası.


Herneyse karakterlerimiz tatil için Floransa'ya geliyor. Bu arada Cat tam bir rönesans aşığı. Floransa'yı gezmek, yeni yerler keşfetmek için çok hevesli. Hem bu yüzden hem de babasının o fazla sıcakkanlı nişanlısı ile uğraşmak istemediğinden, turistler için oluşturulan bir turdan bahsediyor ve babasından izin alıyor.
Bu tur sırasında tanıştığı doğaüstü güçlere sahip olan çingene bir falcı Cat'i 16. yy'ın Floransa'sına yolluyor.


Zamanda yaptığı bu yolculuk esnasında birbirinden ilginç insanlar ile tanışıp onların hikayelerine tanıklık eden Cat artık hayata başka bir pencereden bakıyor.

Kitabı gerçekten beğendim. Konular ve kararkterler gerçekten iyi harmanlanmış. Anlatımı da gayet akıcı, eh daha ne olsun değil mi ?
 Eğer hala okumadıysanız listenize eklemelisiniz. Tavsiyemdir :)

Puanım:


3 yorum:

  1. Merhaba :) Kitap oldukça güzele benziyor, ilk fırsatta okuyacağım. Bu arada blog tasarımına bayıldım :) Nasıl yaptığını söyler misin?

    YanıtlaSil
  2. Merhaba, evet alıp okumalısın :)
    Teşekkür ederim fakat burdan nasıl anlatılır bilmiyorum :D Hazır bir şablon değil. Arka plan resmini falan hep ben buldum ayarladım. Şablon ayarlarından yani. :D

    YanıtlaSil
  3. Selammmm :D Mimlendinnn :D

    http://colorful-book.blogspot.com.tr/2014/06/mim.html

    YanıtlaSil