KGBT 17. Tur || Sonuna Kadar - Jennifer Probst || Yorum + Çekiliş

9/17/2015, BY Buse Güler -

Ailenize ait İtalyan restoranının işleri çok kötü ve siz her şeyi düzeltmek için işin başına geçtiniz.
Çalışanları idare etmek çok zor çünkü hepsi ya akraba ya da eski bir tanıdık.
Garsonluk yapan kardeşiniz kız arkadaşıyla görüşmek için sürekli işi savsaklıyor.Barmense sigara tiryakisi. Durmadan sigara molası verip barı boş bırakıyor.Hepsinin yerine çalışmak ve müşterileri memnun etmek zorundasınız.Yine de şefin açığını kapatmanız çok zor. Zaten o da karısıyla kavga etmiş ve sinir bozukluğundan bütün yemeklerin baharatını ve tuzunu fazla kaçırıyor. O kadar fazla kaçırıyor ki, müşteriler durmadan su sipariş ediyorlar.Boş masalardan birine bir kadın ve bir adam oturuyor. Kardeşiniz ortalarda olmadığı için masanın siparişini almaya gidiyorsunuz. O anda, üç yıl önce, sadece size aşık olduğu ve siz sorumluluk istemediğiniz için terk ettiğiniz kadınla göz göze geliyorsunuz. Üstelik karşısında oturan kıl kuyrukla da sevgili gibi görünüyor.İşte size Gavin Luciano’nun hikâyesi. Ama bu hikâyeye biraz acı katabiliriz. Gavin’in karşısında bulduğu kadın, yani Miranda Storme, son yılların en beğenilen restoran eleştirmeni. O akşam şefin bol baharatlı spesiyalini yedikten sonra içinde yeninden alevlenmeye başlayacak olan terk ediliş acısı bütünüyle gerçek.Bu gerçek de onun ilham kaynağı.Alacağı intikam için.Sonuna kadar…

On yedinci blog turumuzun son gününden herkese merhaba :)Blog turumuz kapsamında Nemesis Yayınları'ndan çıkan Jennifer Probst'un Sonuna Kadar kitabını inceliyoruz ve yorum sırası bana geldi :) Kişisel yorumuma geçmeden önce sizlere biraz karakterlerden ve konusundan bahsedeyim. 
Yazının sonundaki çekilişe katılmayı unutmayın :)

Gavin ve Miranda üç yıl önce birliktelermiş. Fakat bu birliktelik sadece sekse dayalı bir birliktelik olmuş. Duygular ön plana çıkmadan yani. Gelecekle ilgili bir planları veya aşk gibi durumlar olmayacakmış aralarında, bu şekilde anlaşmışlar fakat bu anlaşma Miranda, Gavin'a aşık olunca son bulmuş. Gavin bir e-posta ile Miranda'dan ayrılmış ve başka bir ülkeye gitmiş, işleri için.

Gavin'ın ailesinin bir İtalyan restoranı var, aslında onun işlerin başında durması ve sahip çıkması gerekirken o başka bir ülkeye kendi işleri için hayalleri için gitmiş. İşte üç yıl sonra da babası arayıp işlerin hiç iyi gitmediğini söylemiş ve Gavin'dan yardım istemiş. Gavin da tekrar ailesinin yanına dönüp restoranlarında çalışmaya, tüm parasını orayı tekrar canlandırmak için kullanmaya başlamış.

Miranda, Gavin'in yokluğunda çok acı çekmiş olsa da hayatına devam etmiş ve tutkulu olduğu işi yapmaya devam etmiş. Önceleri mutfakta olmayı seçse de sonradan bundan zevk almadığını görmüş ve restoran eleştirmeni olarak devam etmiş mesleğine. Peki, bizimkiler nasıl karşılaştı dersiniz? Miranda arkadaşı ile birlikte Mia Casa'ya geliyor. Yani Gavin'ın aile restoranına. Gavin masalarına bakıyor ve tekrar karşılaşıyorlar ve Miranda, Gavin'in aile restoranı ile ilgili bir eleştiri yazısı yazmasıyla olaylar başlıyor. :)

Kitaptan bu kadar bahsettiğim yeter sanırım şimdi yorumuma geçeceğim.
 Miranda benim çok sevdiğim bir kadın karakter oldu. Gavin'a olan aşkı ve tutkusu kalbinden, aklından silinmemiş olsa da bunu Gavin'a belli etmedi ve adamı görür görmez boynuna atlamadı. Aksine, biraz süründürdü diyebiliriz. İyi de yaptı :D Kitap yazarın bakış açısından anlatıldığı için aynı zamanda Gavin'in tarafından da olayları görmek çok hoşuma gitti. Jennifer Probst'un okuduğum il kitabı ve ben yazarın karakterlerini, konuyu işleyişini çok beğendim. Redaksiyonda ve çeviride bir sıkıntı göremedim gerçekten çok akıcıyıdı. Kitabın kapağını da çok beğendim orijinal kapağından çok daha güzel bence.Elinize alıp hoş vakit geçirebileceğiniz ve çabucak bitirebileceğiniz bir kitap. Benim aynı zamanda Nemesis Yayınları'nan okuduğum ilk kitap oldu. Evet bir raf dolusu Nemesis kitabım var ama henüz okuyamamıştım :) Bundan sonra daha çok okuyacağım, kitaplar tam benlik.

Puanım:



a Rafflecopter giveaway

4 yorum:

  1. katıldım, kullanıcı adım cgdmag
    cgdmag@gmail.com

    YanıtlaSil
  2. Katıldım,blog ismim: Nuray Durmuş
    nuraydurmus1974@hotmail.com

    YanıtlaSil
  3. Katıldım,Ayla Sarıoğlu
    mail: aylankt@hotmail.com

    YanıtlaSil
  4. Merhaba:))
    Damla Durmuş olarak izledim
    mail adresim: damladurmusd@hotmail.com

    YanıtlaSil