Okuma Etkinliği #9 - Beni Aşka İnandır - Nurdan Keleş | Yorum

7/16/2015, BY Buse Güler -


O gün yaptığı tek hata; Espresso'yu Cool Lime Refresha ile aldatmaktı. Fakat hiç ummadığı, görmek istemediği kişi de o gün karşısına çıkmıştı. Dışarıdan bakılınca ne kadar şans işi gibi görünse de, bu tam anlamıyla bir fiyaskoydu. Onunla yüz yüze olmak hayatının kıyameti, azap defterinin gün yüzüne çıkmasıydı. Liseden sonra öğrendiği gerçeklere rağmen kalbini yarı aralık bırakmış ve hep darbelere maruz kalmıştı. Kaderin kendisini sürekli lisede Kaya Yelkenci'ye verdiği büyük dersle sınadığından şüpheleniyordu. Tam hayatını yeniden rayına sokmuşken ve mükemmel bir ilişkisi varken, Kaya Yelkenci'yle bir kafede karşılaşmak tüm sinir sistemini çökertmişti ve hazmedemediği gerçeklerle yüzleşmesine sebep olmuştu. Özge'nin tek yapması gereken onu görmezden gelmekti. Ama bu fikir onun yeni patronu olduğunu öğrenmeden önce geçerliydi. Şimdi onun dayısının şirketinde çalışıyorken, adam başına yarı patron olmuşken ve kendinden nefret ediyorken tek düşündüğü şey; espressonun lanetine uğradığıydı.
Fakat gerçekte olan;Özge Güney ayva bahçesine düşmüştü ve oranın en has meyvesini yemeye başlamıştı.

Herkese merhaba :) Etkinliğimizin son gününde yorum sırası bana geldi. 
Önce sizlere her zamanki gibi biraz konusundan bahsedeyim. 

Japon güzeli kızımız Özge bir şirkette mimarlık yapmakta. Çok da sevdiği bir patronu var. Fakat patronu bazı sebeplerden ötürü bir süreliğine şirketi yeğenine bırakıyor.O yeğen kim dersiniz? Kaya. Özge'nin lise döneminden tanıdığı eski bir arkadaşı. Daha doğrusu arkadaşı demek pek doğru olmaz. Size kısaca Kaya ve Özge'yi anlatayım :D 
Kaya lise döneminde kızlarla gönül eğlendiren, çok can yakan bir tipmiş. Özge iyice buna sinir olmaya başlamış ve bir gün arkadaşları ile iddiaya girmiş. Bunun sonucunda gidip ve Kaya'ya ondan hoşlandığını söylemiş. Bizim Kaya hiç istifini bozmadan, zaten ondan böyle bir şey beklediğini söylemiş, düşünün yani. Neyse bunlar çıktıktan sonra bir şekilde Kaya bu durumu öğrenmiş ve olanlar olmuş. Kaya bunu asla unutmamış tabii. Unutmadığını da Özge'ye her fırsatta gösteriyor.

Düşünün işte böyle bir ikiliyi okuyoruz kitapta. O kadar güzellerdi ki. Ben romantik komedi tarzı kitapları çok severim ve Beni Aşka İnandır tam anlamıyla öyle bir kitaptı. Özge gerçekten çok komik bir kız. Kendi iç sesi ile konuşmalarını okurken çok eğlendim, tam benlik. Eğer sorarlarsa bana, okuduğun kitaplardan kendine bir kanka seç diye. Aklıma gelenlerden biri Özge olacak :D Ama Kaya'ya enişte gözüyle bakabilir miyim? Neyse, orasını karıştırmayalım.

Ana karakterlermizi sevmemin yanında İpana gülüşlü Oğuz'dan, Cemre'ye kadar olan karakterlerimiz vardı. Onları da sevdim. Yan karakterler deyip de geçmeyin yani. Bunlar harici kapağını çok sevdim, bence kitaba uygun bir kapak, renkleri falan tam yaz kitabı olduğunu belli etmiş :)

Takıldığım tek yer redaksiyonu oldu. Biraz problemliydi. Onun da ikinci baskıda düzeleceğini düşünüyorum. Yazarın ilk kitabı ve kendi gibi tatlış bir kitap olmuş. Yolu açık olsun :) Romantik komedi severler bu kitaba bayılacaksınız, tavsiyemdir.

Puanım:



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder