Okuma Etkinliği #3 - Dönüm Noktası - Kasie West || Yorum

5/03/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba :)
Okuma etkinliğimizde dördüncü günde sıra benim yorumumda :) Blog turunun yanı sıra bundan sonra okuma etkinlikleri ile de sizlerle olacağımızı buradan duyurayım :)

Bildiğiniz gibi etkinlik kitabımız Dönüm Noktası ve ben bu kitaba etkinlik yaptığımız için çok mutluyum ! Çünkü kitabı çok sevdim. İlk baştan biraz tereddütlü yaklaştım aslında. Konusu ilgimi çeken bir konu olsada sanki kafam çok karışacakmış gibi geldi ama hayır, yazar o kadar güzel yazmış ve harmanlamış ki olay örgüsünü kafa karışıklığı olmadan bir bakmışsınız bitmiş.


Biraz konusundan bahsetmem gerekirse eğer, Addie Yerleşke adını verdikleri bir yerde yaşıyor. Yerleşke'de herkesin bir özel yeteneği var diyebiliriz. Mesela Addie'nin annesi bir İkna Edici. İnsanları ikna etme özelliğine sahip. Babası ise bir Ayırt Edici yani Addie'nin tabiri ile Yalan Dedektörü :D Şuan düşündüm ve Addie'ye gerçekten acıdım. Anne ve babasının özelliklerine bakar mısınız? :D Her neyse, en yakın arkadaşı ise Silici. Hafızanızdan istemediğiniz anıları silebiliyor. Peki Addie'nin özel yeteneği ne? Kızımız Araştırmacı. Bir nevi geleceği görebiliyor, istediği zamanı ve istediği yeri. Olasılıkları istediği zaman yaşayabiliyor yani.

Addie'nin anne ve babası boşanma kararı alıyorlar. Bu kararı kızlarına açıkladıkları zaman Addie'nin önünde iki seçeneği oluyor. Ya annesi ile Yerleşke'de kalıp hayatına devam edecek ya da babası ile Dünya'ya gidecek. Orada bir hayata başlayacak. Peki Addie bu dönüm noktasında nasıl karar veriyor dersiniz? Oturuyor ve olasılıkları yaşamaya başlıyor :) Kızımız Araştırmacı olduğu için annesi ile kalırsa ne olacak babası ile kalırsa ne olacak onları yaşıyor. Olaylarımız böyle başlıyor yani.


Ben gerçekten çok sevdim. Addie'nin olasılıkları yaşadığı kısımlar mecburen şimdiki zaman ile yazılmıştı ama bu beni hiç rahatsız etmedi. Çok akıcıydı gerçekten. Orijinalini okumadığım için bilemiyorum ama çevirisi güzeldi, yani okurken akıp gitti ve bunu da çeviri başarısı olarak görüyorum :) Bir redaksiyon hatası ile de karşılaşmadım ben. Tek sıkıntım kapağı oldu :)  Kötü bir kapak değil ama orijinalinin daha iyi olduğunu düşünüyorum. Yarım puanı oradan kırıyorum :)

Desteğinden ötürü de Hyperion Kitap'a teşekkür ederiz ! :)

Puanım:




4 yorum:

  1. İlgimi çekti. Pek distopya tarzı kitaplar okumam ama. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu distopya sayılıyor mu ?? :D Ben de okumam ama bu çok güzeldi yaa

      Sil
    2. Distopya bence. Farklı bir dünya geçiyor. :) Sen güzel diyorsan okunur o zaman bu kitap. :)

      Sil