KGBT 4. Tur || Sevginin Büyüsü - Beth Hoffman | Yorum

4/12/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba ! 
Nasılsınız? Ben heyecanlıyım :D Bugün dördüncü blog turumuzun ikinci günü ve ilk yorumu ben yazacağım. Size bu kitabı nasıl anlatsam, nelerden bahsetsem şuan hiç bilmiyorum. Ama eğer yazılarımı takip ediyorsanız, benim çok sevdiğim kitapların yorumlarını yazmakta ne kadar zorlandığımı biliyorsunuzdur :)

Ama ondan önce Sevginin Büyüsü'nün ön okuması için buraya , kitabımızın tatlı yazarıyla yaptığımız sımsıcak röportajımızı okumak için de buraya tıklayabilirsiniz  :) Ayrıca Facebook sayfamızda devam eden çekilişimize katılmak için de buraya tıklayın :)  Hadi sizlere biraz konusundan bahsedeyim.


Kitabımız CeeCee yedi yaşındayken başlıyor. Annesinin problemlerini ilk fark ettiği zaman diyebiliriz. Annesinin akli problemleri var. Hasta yani. Fakat ilaçlarını almayınca durumu daha da kötüleşiyor. İlk bölümlerde CeeCee bize bunları anlatıyor. Daha küçük bir çocuk ve kendinden çok daha büyük işlerle uğraşması gerekiyor. Babası işi gereği sadece hafta sonları geliyor eve. Geldiğinde de bir faydası yok zaten sürekli annesi ile tartışma içindeler.

Zaman ilerlerken ve CeeCee büyürken artık annesi gerçekten daha kötü bir hâl alıyor. Bundan dolayı zaten CeeCee okulda da dışlanıyor. Bir arkadaşa sahip değil. Tek dostu yan komşuları olan yaşlı bir kadın. Pazar günlerini onunla geçiriyor mesela. Ayrıca CeeCee kitaplara sığınmış vaziyette. Sürekli okuyor, sanki içinde bulunduğu dünyadan kaçmak istercesine.

Sonra bir gün CeeCee annesini kaybediyor, bir araba çarpması sonucu. Sanki bu bütün yaşadıkları yetmezmiş gibi bir de babası daha önce hiç tanışmadığı büyük teyzesi ile yaşamasının daha iyi olacağını söylüyor. O an, orada CeeCee için babası da ölmüş oluyor artık. Yaşadığı yerden, şimdiye kadar gördüğü, büyüdüğü tek kasabadan ayrılıyor ve her şeyi arkasında bırakarak yeni bir hayata başlıyor.


Ah, sonra da kitabımız böyle devam ediyor. Aslında kızımız küçük fakat okurken ben bazen onun yaşını unuttum, gerçekten. İnsanı biraz da yaşadığı şeyler olgunlaştırıyor çünkü. Kitap gerçekten çok ama çok güzeldi. Böylesine güzel bir kitabı blog turumuzda incelediğimiz için gerçekten çok mutluyum ve bu imkanı sağladıkları için İndigo Kitap'a bir kez daha teşekkür ediyorum :) Sevginin Büyüsü İndigo Kitap'ın ilk kitabı. Muhteşem bir kitap ile giriş yaptılar, umarım devamı da böyle gelir. :)

Kitap gayet akıcıydı, başına bir kez oturduğunuz zaman devamı geliyor. Şu bölümü de bitireyim de bırakayım demiyorsunuz çünkü sayfaların nasıl geçtiğini anlamıyorsunuz bile. Kapağı orijinal hali ile böyle değil aslında ama ben gerçekten bunu daha çok beğendim. :)

CeeCee'nin yaşadıklarına, yaşamak zorunda kaldıklarına çok üzüldüm. Ayrıca babasından da nefret ettim. Bunu söylemezsem olmazdı :D İlk başlarda dua etmeye başladı, annesi ve kendi için. O kadar temiz, o kadar saf ki duyguları. Okurken gözlerim dolmadı, içim sızlamadı desem yalan olur :) Ki ben genelde bu tarz kitapları sevmem. Daha çok eğlenceli hikayelerden hoşlanırım. Ama kitap kesinlikle tavsiyemdir, alın okuyun :)

Puanım:





4 yorum: