20. İzmir Kitap Fuarı

4/27/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba ! Nasılsınız? Ben iyiyim, yorgunum ama iyiyim :) İzmir'de 18 - 26 Nisan tarihleri arasında 20. Kitap Fuarı gerçekleşti :) Ben de bir rekor kırayım dedim kendimce ve 20 - 23 - 26 Nisan olmak üzere üç kez fuara gittim :) Eh bu uzuuuuuun yazıyı yazmak için de fuarın bitmesini bekledim :)

Üst tarafta, resimde gördüğünüz poşetler benim fuardan aldıklarım. Üstünde duran biblo tarzı kedi de benim Minnoş'um, kediciğim :D Dün gece fotoğrafları çekerken çıktı oturdu üstüne, in Minnoş diyorum yok. İlla duracak poz verecek. Bir de dilini çıkardı, sıpa :D Ortaya da böyle bir şey çıktı işte :D 

Öncelikle aldıklarıma geçmeden önce bu sene fuarın benim için çok çok çok güzel geçtiğini söylemek istiyorum. Aklımda hiç kitap kalmadı, listemde ne kadar kitap varsa fazla fazla aldım. Yani listemde olmayanları da aldım :D Onun haricinde Pegasus Yayınları'nda  çevirmeni olan ve aynı zamanda The Reading Lady blogunun sahibesi Onur abla ile görüştüm sürekli :D Her gittiğimde bir kere uğradım yanına. Nasıl tatlı, nasıııııl ! Anlatamam, böyle bir kere karşılaşıp sohbet etmeniz lazım :D 

Onur abla ile konuşurken bir anda Zaman Sandığı blogunun sahibi Sercan ile karşılaştım :D Onunla da sohbet etme fırsatı buldum :) Sonra Yabancı Yayınları standında Tuğçe'nin Kitaplığı blogundan Tuğçe abla vardı, onunla da görüşmüş oldum. Fuar boyunca tanıştığım herkes gibi o da gerçekten çok sıcakkanlı ve tatlıydı :) 
Son günü Kitap Arası Kahve Molası blogunun sahibi biricik editörümüz Şefika geldi fuara :) O kalkmış taa Afyon'dan gelmiş, ben buradan fuara gitmesem olmaz di mi? Aslında gidemeyecektim fakat Şefika'nın dırdırından korktum ve kalktım gittim :P  Kuzucuğum ya iyi ki buluştuk, uzun zamandır internetten görüşüyorduk ama yüz yüze olmanın, sarılmanın keyfi başka :) Çok fazla görüşemedik benim geri dönmem gerekti ama olsun, ha fotoğraf çekilmeyi unutmuşuz, o ayrı . *-* 

Şefika'nın yanında çok yakın zamanda bir okuma etkinliği düzenleyeceğimiz Aşkın Naz'lı Hali kitabının yazarı Kübra Türker'de vardı :) Kendisi ile tanıştığıma çok mutlu oldum. O da çok tatlı, şeker birisi :) 
O esnada daha önceden görüştüğüm Kadınımın Şarkısı ve Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım kitaplarının yazarı sevgili Eda abla ile de görüşme fırsatımız oldu :) Son olarak da Hissiz ve Maske kitaplarının yazarı Lemariz Müjde Albayrak ile görüştüm :)  Gerçekten acayip şeker birisi ve sonunda görüşme fırsatı bulduğumuz için çok sevindim :) 


Evet, şimdi aldıklarıma geçelim :) 
İlk gidişimde 26, ikincisinde 12 son gidişimde de 10 kitap aldım :) Şimdi onları yayınevlerine göre göstereyim :)


İlk uğradığım yayınevi Nemesis oldu :D Tüm kitaplar 10 liraydı. Ben geçen sene Rachel Gibson kitaplarını  6 tanesi 30 liraya almıştım, baya iyi almışım meğer.  Üst tarafta gördüğünüz bütün kitaplar tavsiye üzerine alındı arkadaşlar :D Kitaplığımda tonla nemesis kitabı olsa da *tamam belki o kadar çok değildir.* ben yine de bunları da ekledim :) Bu yayınevinin yayınladığı kitaplar tam benim sevdiğim tarzda, ama okuyor muyum bir sorun? Hayır. Ama gerçekten şu elimdeki okumam gereken kitaplar bitsin kendimi bu tarz kitaplara boğacağım, fantastikleri atacağım bir köşeye *-* 
 *atamadı :D*


İkinci durağım ise Aspendos oldu. Zaten hemen Nemesis'in yanındaydı. Normalde kitapların tanesi 10 lira, fakat görevli kızla sohbet ettik biraz, Aspendos Yayınları'ndan çıkan En Sevdiğim Hatam kitabına tur yaptığımızı söyledik. O da  'size 3 kitap 20 olur.' dedi sağolsun :D Uçuşta'yı ve Kaç Benimle'yi henüz okumasam da gelmişken seri devamlarını da alıverdim.


Daha sonra Novella'ya uğradım ve alacaklarım bu kadardı :) Milyonluk Kirli Sır'ı okumuştum ve çok da beğenmemiştim açıkçası. Fakat seri bir kitap ve belki ikincisinde daha iyi olur diye bir şans vermek istedim. Marie Force hiç okumadım ama çok güzel olduğunu söylüyorlar. Tüm seri tamamlanmış oldu en yakın zamanda başlayacağım :)


Aslında ilk gittiğimde sadece Anna Lanetli Kızın Hayaleti ve Anna Kan Giyinmiş Kız'ı aldım. Hatta ikisini alınca görevli kız sağolsun onları bir güzel kurdele ile süsledi :D Postacı Kapıyı Çalmayacak yoktu, sonra gelecek dediler. İkinci gittiğimde de diğerlerini aldım. Tanrıçaların Savaşı'ni ve Anna'ları Gamze'nin Kitap Dünyası'ndan Gamze çok önerdi, umarım beğenirim. Beğenmezsem sana okutacağım bunları tekrar dedim zaten :D  Postacı Kapıyı Çalmayacak Bir Otakunun Dünyası blogundan Kübra'mın önerisiydi. 
Samantha Young'lar da sadece yazarını sevdiğim için :D Konusu da hoşuma gitti ama, umarım severim :) Novella ve Martı Yayınları da tüm kitapları 10 lira ve Beni Bulun kitabı fuara özel 5 liraydı. Ayrıca set olarak, seri olarak yani alırsanız toplam fiyattan 5 lira düşüyorlar. Mesela Samantha Young'lar 3 kitap normalde 30 lira yapar ama seri olarak kutulu alırsanız 25 oluyor. Sayılı uygun yayınevlerinden biri de Novella ve Martı'ydı yani :) Bez poşetleri de çok cici, özellikle Novella'nın.


Bunlar hiiiç aklımda yoktu. Tuba'nın Yorum Köşesi'nden Tuba ile gittik ilk gün ve o kanıma girdi, yoksa almayacaktım :D Yazarlar zaten okuyup sevdiğim yazarlar, kitaplığıma eklenmiş oldular :) Aslında ilk Pena ziyaretimde Sadece Sen ve Aramızda'yı aldım. Şuan hatırlamadığım birisi yorum yazmış, Sadece Sen yerine Şansını Dene'yi almanı tercih ederdim gibisinden :D Bende diğer gittiğimde onu da alıverdim. Pena yayınları'nın çalışanları gerçekten çok iyilerdi. Evet kitaplar hakkında pek bir şey bilmiyorlar. Ellerinde liste var ona göre bakıp fiyat falan veriyorlar ama insan olarak çok iyilerdi gerçekten. Ellerimiz kollarımız dolu görünce, "isterseniz bırakın çıkarken alırsınız" dediler. Bizim için çok iyi oldu tabi :) Sağolsunlar :)


Canım arkadaşım Gaye'nin ilk kitabı Hilekâr :) Renkli Kalemler ve Kitap Gurmeleri olarak birleştik Hilekâr'a tur yapıyoruz, eğer haberiniz yoksa buradan söyleyeyim :) Kitap kargo ile gelecekti tabi bana, fakat gittiğimde kitabın fotoğrafını çekiyordum biricik yazarına atmak için :D Stanttaki kişiye söyleyince "madem buradasınız verelim o zaman kargoyla uğraşmayalım." dedi ve Hilekâr yani Aidenhell, bebeğim bana geldi *-* 

Bahsettiğim gibi Lemariz Müjde Albayrak ile görüştüm ve imzalı olarak aldım kitaplarımı ^.^ En kısa zamanda keyifle okuyup hemen yorumunu gireceğim :) Veee umarım en en en kısa zamanda Gaye ile görüşürüz ve imzamı alırım :D Gaye, İzmir'e gelmelisin bebek! 


GO! yayınları'nın çıkan tüm kitapları bende vardı. Yukarıdakiler hariç :) Kitaplığıma eklemeyi düşünmüyordum fakat, bilmiyorum konusu da hoşuma gitti birden :D İlk kitabın beyaz kapaklısını istedim ama o ilk baskıymış, o yüzden yokmuş. Olsun ben bunu da çok sevdim ya, ikinci kitapla da uyumlu. Almışken ikisini alayım dedim. GO! yayınları'nda kitaplar 10 liraydı :) Stanttaki görevliler çok ilgililer ve bilgililer :) The 100 kitabını hatta stanttaki arkadaş anlattı da öyle aldım. Yanında da ne kadar poster varsa hepsinden birer tane verdi. Hatta yakında çıkacak olan yeni bir kitabın posterini bile :) Buradan tekrar teşekkürler :)


Arkadya, GO! yayınları ile aynı stanttaydı. Aslında, bu kitap aklımda yoktu. Yani sonradan öğrendim çok çok çok duygusal bir kitapmış. Bir ablama verdim, "Buse, başlardayım ama çok ağlıyorum yaa." diyor. :D Ben hayatta okuyamam. Belki blogsa çekiliş ile sizlere hediye ederim :)


Diğer bir Arkadya kitabım Düğün Hediyesi'nin devamı olan bir kitap :) İki kitap bir arada hatta :D İlk kitabı çok sevmiştim, umarım bunları da severim. 


Pegasus'a son gün uğradım ve kapanışı onlar ile yaptım. Sağolsun Onur abla ilgilendi :) Bol bol da ayraç koymuş *-* Aslında listemde Onur ablanın çevirmenliğini yaptığı Yeni Dünya ve ikinci kitabı Kum Şehri vardı. Fakat Yeni Dünya kalmayınca bende ikinci kitabını da almadım, Araf ve Fırtına'nın ikinci kitaplarını da ekledim :) Söylemeden geçemeyeceğim, Pegasus standı çok çok kalabalıktı. İnsanların ilgisi çok büyük. Herkes Pegasus okumayacağız almayacağız diyor ama, fiyatlar ne kadar artsa da alan alıyor, bu fuarda onu gördüm. Ben de fiyatların uçmuş olmasından memnun değilim, ben de tepki gösterdim hatta. Alamıyoruz da zaten eskisi kadar. Ancak böyle işte fuarlarda indirim olunca :D 


Gözlerinin Esareti uzun zaman önce istediğim bir kitaptı :) Onunla kısa zaman sonra bir etkinlik yapacağız. Çok fazla Historical okumamış biri olarak çok merak ediyorum :) Alıntıları bile yetiyor heyecanımı arttırmaya. Yazarıyla da tanışma fırsatım olmadı fakat internetten yazıştığım kadarıyla söyleyebilirim, çok sıcakkanlı :)


Kübra ile görüştüğümüzü söylemiştim :) Kitabın editörlüğünü de Şefika Aydın yaptı :) Daha bir özenle, dikkatle okuyacağım bu kitabı, benim için de değeri farklı :) İmzamı da aldım tabii. :)Kapağı çok güzel değil mi? Ben bayıldım. 


Çarpılma uzun zamandır listemdeydi sonunda alabildim. Görevli kişi fiyatını 16 liradan 15 liraya indirmedi. Şaşırdım kaldım. Umarım en kısa zamanda okurum yazarın diğer iki kitabını çok sevmiştim.


Kapağını ve arka kapak yazısını gördüğümden beri almak istiyordum, fuarda da rastlayınca aldım :) Yazarın yaşı küçük diye tepkili yaklaşanlar var ama ben o şekilde bakmıyorum olaya. Objektif yaklaşacağım. Umarım severim :) 



Bu kitabı almamak için çok direndim :D İlk çıktığı zamandan beri. Şimdiki zamanla anlatılıyormuş sanırım, almayacağım falan dedim ama yok arkadaş. Sonunda eklendi kitaplığıma :)


DEX iyiydi. Bir çok kitabı 4 ve 9 liraydı. Büyü Ustası mesela 9 lira. Zehir Ustası var ve okumadım ama ikinci kitabınıda bulmuşken alayım dedim. Kocan Kadar Konuş Diriliş de 17'ydi. 26 yapıyordu 25 olur dediler. Sonra tam ayrıldım stanttan, birisi KKK Diriliş'i sordu, aynı adam 15 lira dedi ve şaşırdım kaldım :D Kişiye göre muamele yapıyorlar sanırım :D 


Sahaf kısmından aldım bu kitabı 10 liraya :) Ciltli ve temiz durumda. Sahaflarda hiçbir şey yoktu. Ancak bunu bulabildim. İlk kitap çok iyi dediler, bakalım severim inşallah ^^ 


Son olarak Olimpos Yayınları :) Aslında seriyi alacaktım fakat ilk kitap Evrenin Ötesi yoktu. Basımı bitmiş. Ben de vazgeçmiştim tam ama "siz bu iki kitabı alırsanız biz ilk kitabı çıktığı zaman hediye edelim." dediler. Ben de olur dedim :D  Olimpos'ta kitaplar 10 liraydı bu arada :)

İşte böyle, bir fuar daha geldi geçti. Bu benim 4. fuarım oldu sanırım ziyaret ettiğim. ve en güzeli buydu :) Çok yoruldum ama gerçekten buna değerdi. Hele ilk gün o 25 kitabı nasıl getirmişim eve, hiç bilmiyorum :)

Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur, biraz uzun oldu farkındayım :) Yorumlarınızı bekliyorum ! Okuduklarınız var mı? :) Görüşmek üzere, hoşçakalın.
Sevgiler.. :)








15 yorum:

  1. Bütün kitaplarını keyifle oku kuzuuu. :D
    İçlerinde merak ettiklerimde var,bakalım sen okuyunca beğenirsen bende okurum.
    Ve aldğım ama daha okumadığım kitapalrda var. :D

    Dolo dolu bir fuar yazısı olmuş. :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm çok teşekkür ederimm :D Birlikte okuyacaklarımız da var ^^

      Sil
  2. Kitaplarınız hayırlı olsun. İyi okumalar diliyorum şimdiden. Yalnız içlerinde okuduğum bir tane bile kitap yok :-) Siz okudukça bloga yazın, eğer güzelse ben de alıp okuyayım. Bir şeyi merak ettim. Esila Yıldırım'ın yaşı küçük demişsiniz de. Yazar kaç yaşında acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam emin değilim ama 17 sanırım :) Kendisi ile internet üzerinden konuşmuşluğum var o da çok şeker birisi. Dediğim gibi bence bunlar yetenek, ilham işi. 19 yaşındayım ama hiç böyle yazmak gibi bir huyum yoktur, ben ancak blog yazarım :) Eğer yazan kişi de iyi yazmışsa, yaşı kaç olursa olsun tebrik ederim ^^ Teşekkürler okudukca yorumları gelecek ^_^

      Sil
    2. Bu yaşta kitap yazabilmek çok büyük başarı. Ben de geçen gün 20 yaşında bir yazar görünce ne kadar küçükmüş diye düşünmüştüm :-) Yorumlarınızı bekliyorum.

      Sil
  3. Hepsini okudum valla harika bir yazı olmuş çok yorucu olduğu kesin ama çok da eğlenmişsindir. Keyifle oku kuzum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler tatlım :D Üşenmemiş okumuşsun sağol :D Çok yoruldum evet ama çok eğlenceliydi ^^

      Sil
  4. Güzel kitaplar almışsın :D bazıları benim de listemde henüz almadım ama bazılarını zaten almış olmanın verdiği mutlulukla okudum hiç kıskanmadım :P hehehe :) fuarlar hep keyifli vakit geçirtiyor insana :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim canım :D Umarım sende keyifle okursun ^^

      Sil
  5. Busecimmm gelebildiğin için çok teşekkür ederim canım. Buca'dan tee nerelere geldin ben istedim diye <3 Gelmesen üzülürdüm tabii ki ama seni gördüğüme çok sevindimmmm :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Canımmm rica ederim <3 sen nerelerden geldin, ben bucadan gelmişim lafımı olur :D

      Sil
  6. Dolu dolu bir alışveriş olmuş. Hepsini güle güle oku :)

    YanıtlaSil
  7. Verimli bir fuar alışverişi olmuş keyifle oku kitapları :)
    Kördüğüm' ü bir an önce okumalısın, beklediğimin kat be kat üzerinde bir kitaptı çok etkileyici bir kurgusu var :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hem de ne verim :D Herkes böyle diyor ama ben beklentimi yükseltmedim :P Daha çok seveyim diye :D

      Sil