Okuma Etkinliği #2 - Kadınımın Şarkısı - Eda Tuzcalı | Yorum

3/27/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba :)
Sonunda Kadınımın Şarkısı'nın yorumu ile sizlerleyim :) Devam eden çekilişe katılmak için buraya , alıntılara göz atmak için de buraya tıklayabilirsiniz :) 

İmzalı kitabın keyfi bir başka oluyor :) Kadınımın Şarkısı'nın yazarı sevgili Eda Abla ile görüştük ve kitabımı o sırada aldım. Yazarı bulmuşken imzalatmamak olmaz tabii :D

Şimdi sizlere biraz konusundan bahsedeyim. Robert Peters dünyaca ünlü bir Rock yıldızı. Yeni çıkaracağı single için çalışmalarına devam eden Robert, aradığı vokali bulamaz. Daha önce çalıştığı vokaller ona istediğini veremez, daha doğrusu Robert çalışmalar esnasında 'tamam, oldu, istediğim bu' diyemediği için yeni bir vokal arayışına girerler. Birlikte çalıştığı Garry ise Robert'a Sea'nın bu iş için uygun olduğunu söyler.

Sea Swart küçüklüğünden beri tiyatroya aşıktır. Vokal konusunda çok başarılı olsa da, kendini tiyatroya adamıştır ve vokallik onun için bir nevi zevk işidir. Robert Garry'nin önerisinden sonra dayanamaz ve Sea'nın o akşam olacak gösterisini izlemeye gider. Ve... Robert büyülenir :)

Ertesi gün Robert ve Sea deneme stüdyosunda buluşurlar ve ilk görüşmeleri gerçekleşmiş, deneme yapılmış olur. Aslında o kadar uyumludurlar ki, neredeyse başka bir denemeye gerek yoktur :) İkilimizin hikayesi ise böylece başlamış oluyor :)
Robert gerçekten tam anlamı ile Sea'nın sesinden, oyunculuğundan az önce de söylediğim gibi büyüleniyor. Genelde hep bayan karakterleri bu şekilde okuduğumuz için Robert'ın bu halini onun iç sesinden okumak bana aşırı keyif verdi :)

Ben kitabı, kapağını çok sevdim. Zaten kapağında yazan; "Eğer aşk cevapsa o halde soru neydi?" yazısı sizi bir durduruyor. Düşünüp, vay be diyorsunuz :D

Kadınımın Şarkısı, Eda Tuzcalı'nın ikinci kitabı. Ama görüştüğümüz sırada öğrendim ki aslında bu kitabın yazılması ilk çıkan Sadece Seni Sevdiğimi Söylemek İçin Aramıştım kitabından önceymiş. İlk kitabında karakterler çok fazla gelmişti bana o kısmını sevmemiştim ve Eda abla da o zaman bu kitap sana göre demişti, gerçekten de öyleymiş :) Keşke ilk basılan kitabı bu olsaymış. Ben bunu daha çok sevdim :)

Kitap kesinlikle tavsiyemdir :)

Puanım:





2 yorum:

  1. Adı çok havalı.Umarım bu tarzın yabancı yazarlarına özenerek yazılmış bir kitap değildir :/

    YanıtlaSil