Burcu Bahtiyar - Ünlü Aşk | Yorum

3/07/2015, BY Buse Güler -

Herkese merhaba ! Yeni bir kitap yorumu ile sizlerleyim :) Yorumdan sonra alıntılara göz atmak isterseniz buradan bakabilirsiniz.

Burcu Bahtiyar'ın Ünlü Aşk' ı daha çıkmadan aklımdaydı. Ephesus' un sevgili editörü Nilüfer Abla alıntılarını paylaştıkça kitabın çıkmasını beklemeye başladım. Bilenler biliyordur, yeni çıkan *eskiden yazılmış olsa bile, yeni basılan demek istiyorum* Türk yazarlardan alıp okuduğum pek kitap yoktur. Ama Ünlü Aşk sayesinde Burcu Bahtiyar artık benim favori yazarlarımdan biri. Kitaptan bir romantik komedi beklerken, daha da farklı şeylerin olduğunu gördüm. Polisiye, romantik komedi ve hafif  duygulandıran bazı kısımlar öyle bir harmanlanmış ki, sevmemek mümkün değil. Kitaptan biraz bahsedeyim.

"Ne diyebilirim ki? Her şey günden güne daha çok sarpa sarıyordu. Basit bir Bodyguard' lık işi devraldığımı sanırken, kendimi resmen polisiye bir durumun içinde bulmuştum."

Karen Yağız bir Bodyguard. Ama öyle güvenlik görevlilerinden falan değil. Bu işin eğitimini en iyi şekilde Amerika'da almış. Tabii bu mesleği tercih etmesinde babasının eski bir MİT ajanı olmasının da payı büyük. 

Can Taker ünlü bir oyuncu. Film çekimleri için Türkiye'ye geliyor ve bu sürede ona eşlik etmesi gereken bir Bodyguard' a ihtiyacı var çünkü ölüm tehditleri alıyor. Tabi bu kişinin akıcı şekilde yabancı dil bilmesi gerekiyor. Karen'in çalıştığı şirkette de yabancı dili iyi olan iki kişi var, Karen ve Toprak. 

Toprak kim mi? Toprak; Karen'in çocukluk arkadaşı, dostu, kardeşi. Her şeyini toplayıp Amerika'ya gittiği zaman ona destek çıkan tek kişi. Ah, bu arada Toprak Karen'e aşık. Hem de öyle böyle değil.
Aslında bu Bodyguard' lık işi Toprak'a verilecekken, bazı olaylar oluyor ve iş Karen'e kalıyor.

Kitabımız da böylece başlamış ve devam etmiş oluyor. Daha fazla anlatmak istiyorum aslında size, bütün kitabı anlatmak istiyorum ama olmaz :D Başta da söylediğim gibi, kitaba bayıldım. Karakterler çok iyiydi. Olaylar deseniz öyle. Eh, bu kitabı okumamanız için bir sebep var mı? Bence yok. 
İlk başlarda aslında ben TEAM Toprak ! diye ortalıkta dolaşıyordum. Daha sonradan olaylar değişip, Can'ın hislerini okuyunca tabii ki Can dedim. Ama Toprak'a karşı ayrı bir sempatim var ve Sergio'ya karşı :D Sergio Can'ın özel koruması ve gerçekten çok eğlenceli bir karakterdi. 

"Kafamın içindeki Can hakkında çözemediklerim puzzle'ı tek tek birleştikçe, onun şımarık bir züppe olduğu konusundaki ön yargımın ne kadar yanlış olduğunu anlamaya başlıyordum."

O kadar çok alıntı çıkarttım ki kitaptan, ama hepsini yayınlamayacağım tabii. Bütün kitabı okutmak istemem :D Onları ayrı bir yazıda paylaşacağım :) Sonlara doğru ben çok fena oldum ama. Son yüz sayfa alıntı falan çıkarmamışım zaten. :D Gerçekten yazarın çok akıcı bir dili var. Elinizden bırakmak mümkün değil. Bu arada kitap genelde Karen'in ağzından anlatılsa da, bazen Toprak ve Can'ın bakış açısından da anlatılmış. Böyle olmasını çok iyi buldum çünkü eğer Can'ın anlattığı kısımları okumasam belli bir yere kadar ondan nefret edecektim ve yazık olacaktı :D 

Uzun bir yorum oldu, ama ne yapayım daha az yazamazdım. :D Umarım sıkılmadan okumuşsunuzdur. 

Puanım:






5 yorum:

  1. Sevgili Buse, yorumunu gulumseyerek okudum💕 begenmene cok memnun oldum. Sergio ve Toprak hakkinda yazdiklarini okuyunca, ikinci kitapta ikisinde gercek asklarini bulacaklarini soylemekten zevk duyarim ;) harika yorumun icin tekrar tesekkurler <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederimm ne demek :) Cidden mi? Toprak'ın gerçek aşkı bulduğunu ucundan sanki kitabın sonunda okuduk ama Sergio için merak ettim şimdi :) İkinci kitabı sabırsızlıkla bekliyorum <3

      Sil
    2. buse tavsiyenle okudum çok güzeldi..Çok teşekkürler sana.

      Sil
    3. veee sen video çekmeye mutlaka devam etmelisin...

      Sil
    4. Beğenmene çok sevindim :) Videolara biraz ara verdim daha çok yazı paylaşacağım teşekkürler ilgin için :)

      Sil