Okuma Etkinliği #1 - Benim İçin Öl - Amy Plum | Yorum

2/09/2015, BY Buse Güler -

İlk okuma etkinliğimizden herkese merhaba :)
Bir Otakunun Dünyası'ndan Kübra ile birlikte okuduk bu kitabı, o yüzden bir etkinlik yapalım dedik. Sonradan fark ettik küçük çaplı bir tur olmuş aslında bu. Tek fark kitap hediye etmiyoruz, umarım daha sonraki etkinliklerde onu da yaparız ^.^
 Bugün yorumlar yayınlanacak yarın ise Alıntılar ve Vincent'ın röportajı yayında olacak :)


Kitabın konusundan bahsedecek olursam; Kate anne ve babasını trafik kazasında kaybettikten sonra ablası Georgia ile birlikte, Paris'e babaanne ve dedesinin yanına taşınır. Yaşadıkları kolay şeyler değildir ve zaten normalde de ablası kadar sosyal olmayan Kate iyice içine ve kitaplarına kapanır. Günler böyle geçerken Georgia dayanamaz ve Kate'e biraz dışarı çıkmasını önerir. En azından bir şeyler içmeye gidip kitaplarını orada okumasını söyler. Kate yine bir gün kitabını okurken karşısında onu görür, Vincent'ı. 

Elbette bu karşılaşma son karşılaşmaları olmayacaktır. İlk başlarda Vincent ona kaba davransa da daha sonra tahmin edilemeyecek bir kibarlık ile yeniden tanışmış gibi yaparlar ve tahmin edeceğiniz gibi yakınlaşmaya başlarlar :) 

Ama bir ayrıntı var. Vincent insan değil. O bir geri dönen ve ölümsüz. Açıklamam gerekirse; Vincent insanların hayatını kurtardıkça ölümsüz oluyor. Daha doğrusu onlar yerine öldükçe. Ölüyor fakat üç gün sonra uyanıyor. Kate'in bu durumları öğrenmesi de yatakta Vincent'ı 'ölü' bir şekilde gördükten sonra başlıyor. Kate öğrendikten sonra mecburen Vincent ve onun gibi geri dönen olan dostları bu durumu Kate'e açıklıyorlar. 

Tabii ki her durumda olduğu gibi iyi geri dönenlerin karşısında kötü geri dönen olan numalar var burada da. Kitabın sonlarına doğru, olaylar biraz hareketleniyor ve numalar ile bazı olaylar oluyor.


Her neyse, kitabın konusu böyle arkadaşlar. Ben okurken inanılmaz zevk aldım. Bundan önce okuduğum son bir iki kitap çok sevdiğim kitaplar olmamıştı. O yüzden Vincent ve Kate'i okurken yeniden muhteşem bir kitabı okumanın tadını çıkardım :) Kate gerçekten sevdiğim kız karakterlerin arasına girdi. Vincent deseniz, eh bir şey söylememe gerek var mı? Uzun süre sonra ilk kez bir insan olmayan erkek karakter kızı kendinden uzaklaştırmadı. Muhteşemdiler. Aralarındaki konuşmalar, olaylar ve Paris. Gerçekten çok güzeldi. Öyle güzel anlatılmış ve betimlenmiş ki, sevmekten başka bir şey yapamadım :) Hele son kısımlar.. Sürekli çok iyiydi, muhteşemdi dediğimin farkındayım ama gerçekten çok iyiydi :D 

Orijinalini okumadığım için bilemiyorum ama dili gerçekten çok akıcıydı. Çevirmeni çok iyiymiş, hiç sıkılmadan okudum kitabı. Sayfalar akıp gitti.

Ben seriye geç başladığımı düşünüyorum açıkçası ama elimde tüm kitaplar var *novellası hariç* Zaten okuma listem yazısında görmüşsünüzdür. Serinin üç kitabı da okuma listemdeydi :) Araya birer kitap sıkıştırıp bitireceğim bu seriyi ve daha sonra muhteşem bir seriye daha veda edeceğim diye düşünüyorum :)

Siz de kitabı veya seriyi okudunuz mu? Yorum bırakmayı unutmayın :)

Yarın Alıntılar ve Vincent'ın röportajı ile karşınızda olacağız :) Takipte kalın.

Puanım:






4 yorum:

  1. Serinin ilk kitabını okuyup hemen ikinci kitaba atladığım doğrudur.
    Son kitabı hala okumamış olmakla beraber sevdiğim serilerden biri.
    İlerleyen kitaplarda neler olacak sen bir de onları gör :D
    Novella'da pek bir şey yok aslında. Birinci ve ikinci kitabın özeti şeklinde. Ama yok ben illa hikayeyi birde Jules'dan dinleyeyim diyorsan oku derim. Ama okumazsan da eksik bir şey hissetmesin :D Sana kalmış ;) Kitabın çevirisini bende çok beğendim. Çok akıcıydı. ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de öyle yapacaktım fakat araya kitap sıkıştırdım Kübra'yla birlikte okuyalım diye :D Novellayı senden alacaktım sonradan vazgeçmiştim :P sahafta falan denk gelirse artık. Yorumun için teşekkürler :)

      Sil
  2. Geç olsun güç olmasın.Önceden okusaydık şimdi böyle zevkle okuyacağımız kitapları bulamazdık belki de. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle tatlım, en azından seri tamamlandı :D

      Sil