KGBT 29. Tur || Yorum: Sarai - J. A. Redmerski

6/06/2016, BY Buse Güler -

Sarai henüz on dört yaşındayken annesi tarafından Meksika’daki bir uyuşturucu baronunun yanında yaşamaya zorlanmıştır. Fakat Sarai, normal bir hayatın ne demek olduğunu unutmasına rağmen, zorla alıkonulduğu evden kaçma umudunu da hiç yitirmemiştir.
Soğukkanlı bir katil olan Victor da tıpkı Sarai gibi çocukluğundan beri hep ölüme ve şiddete tanık olmuştur. Victor öldüreceği yeni hedefiyle ilgili bilgi almak için Sarai’ın bulunduğu yere geldiğinde genç kız ,buradan kaçabilmek için elindeki tek fırsatın bu adam olduğunu anlar.  Ne var ki, işler Sarai’ın planladığı gibi gitmez ve tehlikeli bir adamın elinden kaçarken, kendini Tucson’a giden bir kamyonun arkasında değil, bambaşka tehlikelerin içinde bulur.
Firar sırasında Victor içgüdülerinin etkisindeki kişiliğinden sıyrılır, vicdanının sesini dinler ve Sarai’a yardım etmeye karar verir. Çift birbirine gittikçe yakınlaşırken, Victor kızı korumak için her şeyini, hatta herkes gibi Sarai’ın ölmesini isteyen erkek kardeşi Niklas’la aralarındaki ilişkiyi bile tehlikeye atar.
Victor ve Sarai birbirlerine olan güvenlerini arttırırken, aralarındaki uyuşmazlıklar da zamanla azalmaya başlar. Peki Victor’un kaba kuvvete dayanan yetenekleri ve tecrübesi Sarai’ın hayatta kalmasına yetecek midir?
Bu kitap Sarai ve Victor’un hikâyesidir.

Herkese merhaba.
Yine çok güzel bir kitabın tur yorumu ile sizlerleyim. 

J.A. Redmerski benim sevdiğim yazarlardan. Hiçliğin Kıyısında ve Sonsuzluğun Kıyısında kitaplarını çok severek okumuştum. Bu kitapta da beni şaşırtmadı, Sarai çok güzeldi.

Arka kapak yazısında konuyu tam olarak anlatmış aslında. Sarai, on dört yaşındayken Meksika'daki bir uyuşturucu baronunun yanında yaşamaya zorlanıyor. Çünkü adam ona aşık, tabii saplantı ve hastalık derecesinde.

Orada bir nevi esir olarak tutulmaya başlandıktan sonra yanına bir kız daha getiriyorlar ve bu Sarai'nin en yakın arkadaşı oluyor. Birlikte orada zorla tutuluyorlar ve öyle bir yer ki, kaçma olanakları imkansız.

Daha sonra bir Amerikalı geliyor, iş anlaşması için ve Sarai bu fırsatı değerlendirerek kaçıp adamın arabasına gizleniyor. Kurtulduğunu düşünürken kendini çok daha farklı bir belanın içerisinde buluyor. Daha sonra da kitabımız devam ediyor.

Ben kitabı sevdim. Gerçekten çok akıcıydı ve kapak tasarımını da beğendim. Zaten kitap ciltli, çok güzel yani :) Tek sorunum redaksiyon sıkıntısıydı. Okumanıza engel olmuyor ama gözüme batan, rahatsız eden hatalar vardı.

Yazar romantik türünde gayet güzel yazıyordu ve bu türde de bunu başarmış. Umarım ikinci kitap için çok fazla beklemeyiz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder